sluiten
Gezin bank boekje lezen

Aan de slag met Tozo

Op 1 mei startte een groep cliënten (en 2 stagiaires) met hun nieuwe baan bij WerkSaam. Ze handelen de aanvragen voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) af. De aanvragen Tozo worden hiermee sneller verwerkt en deze collega’s hebben nu een betaalde baan. En straks, als dit werk af is, hebben ze meer kans op ander werk.

Eén van de nieuwe medewerkers is Sjoerd de Roos. Sjoerd is 57 jaar. Hij had net een baan, maar door de onzekere economische toekomst werd aan het einde van de proeftijd besloten dat hij niet verder kon in die baan. Sjoerd kwam bij WerkSaam terecht.

Al gauw belde Thijs, één van onze medewerkers van het Werkgeverservicepunt (WSP) Sjoerd op met het nieuws dat hij een baan voor hem had bij WerkSaam. Hij startte net als de andere nieuwe collega’s met een 2-daagse cursus. Ze leerden meer over de regelgeving, hun administratieve taak en het computerprogramma waarmee ze werken. Inmiddels handelt Sjoerd de aanvragen zelfstandig af.

Sjoerd: “Alle begin is lastig, omdat je in een nieuwe situatie terecht komt. Ik moest wennen, maar tot nu toe bevalt het mij prima. De sfeer is goed bij WerkSaam. Ik heb 30 jaar geleden al eens een paar maanden via een uitzendbureau bij de Sociale Dienst van Hoorn gewerkt, dus je zou kunnen zeggen dat ik weer terug bij af ben 😁. Ik kwam bij de printer zelfs nog een oude bekende tegen uit die tijd. Ik hoop dat deze 4 maanden een stap zijn voor een eventueel vervolg. Bij WerkSaam of ergens anders.”

Even snel op kantoor overleggen met collega’s is er in deze tijd niet bij. Ook wij werken zoveel mogelijk vanuit huis. Maar we doen ons werk wel graag en met veel enthousiasme. De Saamhorigheid is enorm bij WerkSaam!

Wilt u meer weten over Tozo? Kijk dan even op onze website.

Lees ook de verhalen van…

Direct contact?
Vul uw gegevens in en u wordt teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening

sluiten