Man Met Hond 3

Act together now: Global Goals

Onze kerntaak als uitvoerder van de Participatiewet voor de regio Westfriesland: iedereen mee laten doen op de arbeidsmarkt, niemand langs de zijlijn. WerkSaam Westfriesland wil echter niet alleen een inclusieve, maar ook een duurzame samenleving: aandacht voor mens én omgeving. De Global Goals agenda helpt daarbij enorm. 

Global Goals: duurzaamheid, circulariteit en inclusiviteit

De Verenigde Naties hebben de Global Goals – duurzame ontwikkeldoelen – opgesteld. Als iedereen daaraan werkt, dragen we er met elkaar aan bij om van de wereld een betere plek te maken. Alle landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties hebben hier op 25 september 2015 voor getekend. Zij maken zich hard om bij te dragen aan 17 mondiale doelen die bijdragen aan duurzaamheid, circulariteit en inclusiviteit. In het hele land, ook bij WerkSaam, wordt op maandag 25 september - de ‘verjaardag’ van de Global Goals - de vlag gehesen.

Global Goals meegenomen in bedrijfsdoelstellingen

WerkSaam sloot zich in 2021 namens de 7 Westfriese gemeenten aan bij de Global Goals. Dit helpt ons om bij alles wat we doen betekenisvolle stappen te maken. Wij dragen een inclusieve en duurzame samenleving actief uit en we werken bewust samen met bedrijven die deze doelstellingen onderschrijven. Dit doen we samen met het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord en met bijvoorbeeld Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Noord-Holland Noord.

De eerste 4 Global Goals hebben we meegenomen in onze bedrijfsdoelstellingen: Geen armoede, Eerlijk werk en economische groei, Ongelijkheid verminderen en Partnerschap om doelstellingen te bereiken.

Overige ontwikkeldoelen

Ook zijn er ontwikkeldoelen waar wij als organisatie zelf invloed op hebben en waar wij onze bijdrage aan willen leveren. Een voorbeeld is dat WerkSaam sinds april 2022 volledig rookvrij is en dat aan medewerkers de cursus Stoppen met roken wordt aangeboden. Daarnaast bieden we een online platform aan voor stafmedewerkers, zodat zij toegang hebben tot een gezondheidscheck en 1-op-1-gesprekken met een psycholoog. Ook plaatsten we liefst 775 zonnepanelen op het dak van WerkSaam. Hiermee is WerkSaam voor een groot deel zelfvoorzienend en dragen we ons steentje bij aan het klimaat.

 

25 september 2023

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.