Man Met Hond 2

Cryptomunten

Steeds meer mensen kopen of handelen in cryptomunten. Een cryptomunt is een digitaal betaalmiddel. De meest bekende is de Bitcoin. Het kopen of handelen in cryptomunten kan invloed hebben op uw uitkering. Vergeet daarom niet om de aan- en/of verkoop van de cryptomunten altijd via een mutatieformulier door te geven.

Vermogen

Tijdens uw aanvraag voor een uitkering hebben wij uw vermogen vastgesteld. Meestal is dit onder het maximumbedrag dat u mag hebben. Als u van dat vermogen cryptomunten koopt, dan heeft dat geen invloed op uw vermogen. Wij vragen dan wel een paar keer per jaar een overzicht op van uw account en het transitieoverzicht. Dit wordt ook wel een wallet genoemd.

Inkomen

U kunt ook handelen met uw cryptomunten. Hier bedoelen wij mee dat u regelmatig cryptomunten koopt en weer verkoopt. Als u dat doet, dan is de winst die u daaruit krijgt inkomen. Dit korten wij op uw uitkering. U krijgt dan de verplichting om elke maand een inkomstenverklaring met een transitieoverzicht in te leveren. Zo stellen wij vast hoe hoog uw inkomen is. Heeft u cryptomunten en heeft u vragen over de gevolgen voor uw uitkering? Neemt u dan contact op met uw inkomensconsulent.

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.