sluiten
Gezin Tafel Eten 2

Decemberacties voor mensen met laag inkomen

Gemeente Koggenland

Het Koggenfonds is een ‘’extraatje’’ in de dure decembermaand in de vorm van een VVV-kaart. Ieder huishouden in de gemeente Koggenland dat aan de voorwaarden voldoet kan in aanmerking komen voor een kaart. U hoeft hier niets voor te doen. Iedereen met een uitkering die aan de voorwaarden voldoet ontvangt een brief van de gemeente die door WerkSaam zal worden verstuurd.

Gemeente Medemblik

De gemeente Medemblik stelt in december speciaal voor kinderen (t/m 17 jaar) van ouders die weinig te besteden hebben een extraatje beschikbaar. Dit extraatje is bedoeld voor kinderen die wonen in de gemeente Medemblik. Per kind is er een pakketje met een VVV-bon en twee cadeautjes samengesteld. De VVV-bon is voor ieder kind gelijk en kan worden uitgegeven aan bijvoorbeeld: speelgoed, uitjes, kerstdiner en/of kleding.

Kinderen van ouders die weinig te besteden hebben (netto-inkomen max. 120% van de bijstandsnorm of lopende schuldregeling) kunnen zich aanmelden voor deze speciale Decemberactie. Begin december kunt u op de website van de gemeente Medemblik eenvoudig een aanvraag voor de Decemberactie indienen. U kunt het aanvraagformulier tot en met 31 december 2020 invullen. Pakketjes die voor vrijdag 18 december 2020 zijn aangevraagd worden, naar verwachting, voor de kerst bezorgd. Pakketen die na 18 december 2020 zijn aangevraagd worden uiterlijk begin januari 2021 bezorgd.

Let op: stem eerst met een eventuele bewindvoerder af wie de aanvraag doet, u óf uw bewindvoerder! Vragen kunt u stellen via: decemberactie@medemblik.nl

Gemeente Stede Broec en oude gemeente Venhuizen

De Westfriese kerken in de gemeenten Stede Broec en de oude gemeente Venhuizen stellen supermarkt bonnen ter beschikking. Deze bonnen worden namens WerkSaam verstuurd, omdat wij geen gegevens van cliënten aan derden mogen verstrekken.

Andere gemeenten

De gemeenten Hoorn, Drechterland en Enkhuizen hebben voor zover bekend dit jaar geen aparte decemberactie. Mocht hier nog informatie over bekend worden, dan houden wij u op de hoogte via onze website of Facebook pagina. Opmeer heeft de actie al afgerond.

Direct contact?
Vul uw gegevens in en u wordt teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening

sluiten