Man Met Hond 3

Misbruik van de uitkering melden

WerkSaam gaat er vanuit dat wie bij ons een uitkering aanvraagt, die uitkering ook echt nodig heeft. En aan WerkSaam de juiste informatie verstrekt. Helaas blijkt uit de praktijk dat mensen soms ook misbruik maken van een uitkering. Wij sporen misbruik zoveel mogelijk op en waar nodig bestraffen wij misbruik. Ook u kunt bijdragen aan het opsporen van misbruik van de uitkering, want iedereen kan (anoniem) misbruik van de uitkering melden.

Hoe maakt u een melding?

U kunt een melding doen van misbruik van de uitkering door contact met ons op te nemen. U kunt ons mailen of u kunt anoniem een melding doorgeven. Dit kunt u doen door middel van de oranje knop op onze website. U komt er via de pagina anoniem misbruik van de uitkering melden.

U kunt ook uw melding telefonisch doen via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.

Vermeld bij het doorgeven van fraude zoveel mogelijk concrete feiten. Voorbeelden hiervan zijn:

-      de naam van de persoon van wie u melding doet; 

-      de (werk)adressen; 

-      de werktijden; 

-      het kenteken van de auto; 

-      de werkgever en/of de inkomsten; 

-      bij samenwonen de naam van de partner.

Wij behandelen tips zorgvuldig en vertrouwelijk. WerkSaam start een onderzoek als een tip concrete informatie bevat. Over het onderzoek communiceren wij niet met derden.

Inwoners van de gemeente Hoorn kunnen ook via de website van de gemeente Hoorn een melding doen. Hier kunt u niet alleen signalen of vermoedens van misbruik van de uitkering, maar ook van woon- en adresmisbruik of zorgmisbruik melden.

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.