Gezin Tafel Eten

Nieuwe subsidie ondersteunt werkgevers bij inzet statushouders

18-7-2024

Vanaf september kunnen werkgevers gebruik maken van deze nieuwe subsidieregeling.

Het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid heeft een nieuwe subsidieregeling geïntroduceerd ter ondersteuning van werkgevers die statushouders in dienst willen nemen of in 2024 hebben aangenomen. Deze regeling biedt een financiële tegemoetkoming voor de begeleiding van statushouders op de werkvloer, met als doel de taal- en cultuurverschillen te verkleinen.


Je kunt de subsidie van 2 tot en met 30 september 2024 aanvragen via het Subsidieportaal van SZW. De subsidie is beschikbaar voor maximaal vier statushouders, met een maximum van € 24.000.

Sociaal ondernemen

Dankzij deze subsidie kunnen werkgevers eenvoudiger een duurzame werkplek bieden aan statushouders. Zo vermindert de krapte op de arbeidsmarkt en worden statushouders geholpen bij het leren van de Nederlandse vaktaal en cultuur op de werkvloer. Dit helpt hen sneller onderdeel te worden van de Nederlandse samenleving. De subsidieregeling is een aanvulling op de bestaande ondersteuning die werkgevers via de regionale WerkgeversServicepunten kunnen ontvangen.
WSP-NHN helpt je op weg
Het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord kan je adviseren bij het opstellen van het verplichte activiteitenplan en biedt praktische aanbevelingen en voorbeelden. We zorgen ervoor dat je als werkgever alle spelregels kent en we adviseren bij het indienen van de subsidieaanvraag.
Meer weten? Neem contact op via wsp-nhn.nl/contact.

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.