sluiten
Medewerker Groenvoorziening 2

Solliciteren in coronatijd

We kunnen er niet meer omheen dat het coronavirus invloed heeft op het zoeken en vinden van vacatures. Gelukkig is de markt weer aangetrokken en komen meer vacatures beschikbaar. Doordat we minder persoonlijk in contact komen met toekomstige werkgevers, is het slim om na te denken over andere manieren van solliciteren.

Je zichtbaarheid op internet is op dit moment belangrijker dan ooit. Het is dus belangrijk om na te denken hoe je dit het beste kunt doen.

Om je hierbij te helpen hebben we een aantal tips voor je:

  1. LinkedIn account:
    LinkedIn wordt ook wel het zakelijke Facebook genoemd. Heb je al een LinkedIn account? Zo ja, maak deze actueel. Zo zorg je ervoor dat je toekomstige werkgever alles met betrekking tot je werkervaring vindt. Ook kun je hierop personen toevoegen die jij kent om je netwerk te vergroten. Heb je nog geen LinkedIn account of heb je hier hulp bij nodig? Laat het je coach van WerkSaam weten.

  2. Filmpje van jezelf:
    De traditionele manier van solliciteren, het versturen van je motivatiebrief en cv is nog steeds de gangbare manier. Maar om jezelf te onderscheiden en zeker online is het super handig om een korte video van jezelf te maken en deze mee te sturen met je sollicitatie. Hierin vertel je niet wat je allemaal hebt gedaan aan werkervaring, maar juist wie jij bent als persoon. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, dan kan jouw coach je hierbij helpen.

  3. Bellen naar de werkgever:
    De beste manier om op te vallen en indruk te maken bij je toekomstige werkgever is om hem of haar te bellen en vragen te stellen over de vacature. We weten dat dit best eng kan zijn om te doen, maar de kans dat je hierdoor wordt uitgenodigd is wel een stuk groter. Wil je hier in gecoacht worden? Laat het je coach dan weten.
Direct contact?
Vul uw gegevens in en u wordt teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening

sluiten