sluiten
Medewerker Groenvoorziening 2

Wat moet u aan ons doorgeven als u met vakantie gaat?

Als u op vakantie gaat, dan verwachten wij van u dat u dat aan ons doorgeeft. Hieronder leest u wat u precies moet doen.

In Nederland:

U hoeft een vakantie in Nederland alleen bij ons te melden als u een re-integratietraject volgt. Overleg dit dan altijd eerst met uw coach bij WerkSaam. Doe dit minimaal 14 dagen voordat u met vakantie gaat.

In buitenland:

Als u op vakantie gaat naar het buitenland, moet u dat altijd melden bij ons. Vraag ook altijd eerst toestemming aan uw coach. Maar meldt dit daarnaast ook digitaal via Mijn WerkSaam. U heeft hier uw DigiD voor nodig. Geef uw vakantie minimaal 14 dagen vóór uw vertrek aan ons door.

Uitkering stopt na 28 dagen

U mag maximaal 28 dagen per jaar met behoud van uitkering in het buitenland verblijven. Blijft u langer weg, dan stoppen wij de uitkering na 28 dagen.

Naar het buitenland met corona

Als u naar het buitenland reist, dan doet u dat altijd op eigen risico. Als u niet terug naar Nederland kan komen door coronamaatregelen, is dat voor ons geen reden om de uitkering langer door te betalen. Houdt hier rekening mee als u naar het buitenland gaat.

Reisadvies van de regering

Volg ook de informatie die de overheid geeft. Zij geven via een code aan of u veilig naar dat land kunt reizen. Deze codes zijn: code rood (niet reizen), code oranje (alleen noodzakelijke reizen), code geel (let op, veiligheidsrisico’s) en code groen (geen bijzondere veiligheidsrisico's). U kunt dit vinden op deze website.

U bepaalt zelf of u dit reisadvies opvolgt. Maar realiseert u zich wel dat op dit moment voor bijna geen enkel land code groen geldt. Het risico van een nieuwe uitbraak is overal aanwezig en daarmee ook de kans dat u niet op tijd naar Nederland kan terugkeren.

Direct contact?
Vul uw gegevens in en u wordt teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening

sluiten