Gezin Bank lol

Nieuws Cliëntenraad april 2024

Op 25 maart hebben wij van de cliëntenraad vergaderd. Een week eerder dan gebruikelijk vanwege de paasdagen. In deze vergadering hebben wij twee nieuwe leden van de cliëntenraad verwelkomd: Lex en Harmen.

Harmen zal ons in de toekomst adviseren en bijpraten vanuit WerkSaam, Lex is lid geworden van onze communicatiewerkgroep. Tijdens deze vergadering hebben wij de resultaten van onze enquête (vragenlijst) vaart cliëntenpanel besproken. Deze resultaten gaan we gebruiken voor een advies naar het bestuur en management van WerkSaam. 

Eigen Nieuwsbrief

Ondertussen hebben Zaihira en Maarten een eigen nieuwsbrief gemaakt namens de cliëntenraad. Hierin vertellen wij wat de cliëntenraad doet, wie er deel van uitmaken, en wat we nog willen doen. Heel belangrijk is het cliëntenpanel om in contact te komen met onze achterban; vooral met de mensen die afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering. Hoe beleeft u het leven met een uitkering, met het stigma van bijstandsgerechtigde, en hoe ervaart u bijvoorbeeld het contact met uw eigen gemeente bijvoorbeeld bij het aanvragen van armoederegelingen of bijzondere bijstand?

Smalle Beurzen Festival

Op zaterdag 6 april organiseerde het Straatpastoraat weer een smalle beurzen festival: een feestje voor mensen met weinig geld in de portemonnee (of op de bankrekening). Vanuit de cliëntenraad zijn wij met drie mensen aanwezig geweest: Jolanda, Nanda en Maarten. Wij stonden bij onze eigen informatietafel en hebben veel bezoekers gesproken over dit initiatief, over armoede, en over WerkSaam. Een mevrouw vertelde ons dat ze mee heeft gedaan aan de werkgroep over het taalgebruik van brieven; die mogen van haar wat minder dwingend en minder streng. Een andere mevrouw gaf het advies dat medewerkers van WerkSaam beter zouden kunnen luisteren, en dan bedoelt ze echt luisteren, en wat meer empathie tonen. Al met al een heel leerzame en gezellige dag.

© Cliëntenraad, Communicatie  

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.