Catering

Nieuws Cliëntenraad maart 2024

“(…) Om te weten wat een inwoner wil, moet je hem echt spreken. Dat lijkt een open deur, maar toch nemen we daar niet altijd de tijd voor. Jullie denken samen na over het probleem en het effect dat de hulpvrager wil bereiken en je bent oprecht geïnteresseerd in de ander. Dit is bijzonder moeilijk.” -  Uit: ‘Maatwerk in het Sociaal Domein’, door mr. Evelien Meester, november 2020.    

Tijdens onze vergadering van 4 maart hebben we afscheid genomen van de door ons zo gewaardeerde Bas, die na negen jaar lidmaatschap van de cliëntenraad een nieuwe bestuurlijke uitdaging aan gaat bij een andere belangrijke organisatie, Stichting PISA. Wij wensen hem daar, en in het betaalde werk véél succes!

Gelukkig mogen we binnenkort enkele nieuwe kandidaten verwelkomen in onze vergadering. Maar als u denkt: ik wil ook wel meedoen (of even kijken) in onze cliëntenraad, dan bent u van harte welkom. We kunnen vooral ervaringsdeskundige meningen gebruiken, bij het bespreken van beleid voor en de uitvoering bij WerkSaam Westfriesland. Want als iemand uit eigen ervaring kan vertellen hoe een ‘kennismakingsperiode’ in een nieuwe relatie gaat als je in de bijstand zit, brengt dat weer een ander beeld bij een ingewikkeld beleidsvoorstel.

Vragenlijst cliëntenpanel

Het is spannend als je een nieuwe manier bedenkt om een achterban te betrekken bij wat je doet. Dus we zijn blij met ruim twintig reacties op de vragenlijst van ons cliëntenpanel. We vroegen u naar uw ervaring met de ‘menselijke maat’. In ieder geval zijn de mensen die gereageerd hebben meer tevreden met het contact met de inkomensconsulent, dan met de arbeidscoach (als iemand al een arbeidscoach heeft of weet wie dat is). Opmerkelijk is een antwoord waaruit blijkt dat iemand door de ‘zorgcoach’ van de gemeente slechter begeleid wordt dan eerder door de arbeidscoach van WerkSaam. Dan vragen wij ons bij de cliëntenraad af: hoe is het dan voor de andere mensen die tot ‘zorgcliënt’ zijn bestempeld.

In onze eigen nieuwbrief, die we gaan uitbrengen schrijven we hier méér over. We gaan nu de resultaten van ons cliëntenpanel goed bestuderen en bespreken.

Smalle Beurzen Festival

Op zaterdag 6 april organiseert het Straatpastoraat in samenwerking met enkele andere organisaties in het gebouw aan Dampten nr. 16 wederom het Smalle Beurzen Festival. Uiteraard zijn er die dag ook mensen van de cliëntenraad aanwezig om met u in gesprek te gaan.

© Cliëntenraad, Communicatie  

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.