sluiten
Werkgever En Werknemer

Tozo - ook belangrijk om te weten

Vanaf 1 januari 2021 krijgen zelfstandig ondernemers waar nodig ondersteuning om zich voor te bereiden op een nieuwe toekomst, als zelfstandig ondernemer of als werknemer in loondienst. 

Wij willen u wijzen op de mogelijkheden om (tijdelijk) ander werk te gaan doen. Dit levert vaak meer op dan de vergoeding die u krijgt met de Tozo-regeling. Kijk voor de mogelijkheden bij vacatures werkgevers

Heeft u een vraag over de begeleiding bij de heroriëntatie naar ander werk? Belt u dan met ons Klant Contact Centrum. Klik hier voor onze contactgegevens

WerkSaam voert alleen de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (Tozo) uit en kan een lening voor bedrijfskrediet verzorgen. Andere maatregelen worden door andere partijen uitgevoerd. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Kamer van Koophandel.

Op de website Geldfit - Zakelijk kunt u een test doen en ontdekken hoe u er als ondernemer financieel voorstaat en waar u terecht kunt voor eventuele hulp.

Meer informatie over Tozo vindt u op deze website van de Rijksoverheid.

Heeft u behoefte aan hulp bij schulden? Ook hiervoor kunt u bij uw eigen gemeente terecht

Wij willen u er op wijzen dat u mogelijk ook in aanmerking kunt komen voor tegemoetkoming in bijzondere kosten, zoals bijvoorbeeld woonkostentoeslag. Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt, dan kunt u contact opnemen met uw eigen gemeente.

De Tozo wordt verlengd tot 1 april 2021. Tozo 4 voor de periode 1 april 2021 tot en met 30 juni 2021 is in de maak. Daarna kunt u mogelijk gebruik maken van de Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen) of de Participatiewet.

Met het Bbz kunt u ondersteuning krijgen voor bijstand voor levensonderhoud en voor bedrijfskrediet. Een belangrijk verschil met de Tozo-regeling is dat we bij Bbz kijken naar de levensvatbaarheid van uw onderneming.

Direct contact?
Vul uw gegevens in en u wordt teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening

sluiten

Er is een storing!

sluiten

Mijn WerkSaam laadt momenteel trager dan normaal. Soms lukt het laden van de pagina helemaal niet. Wij vragen u, als hier last van heeft, om het op een later moment nog eens te proberen.