sluiten
Werkgever En Werknemer

Voor wie geldt de Tozo-regeling?

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is gemaakt voor ondernemers die in de knel komen door de Coronacrisis. De regeling voorziet in een aanvullende uitkering voor levensonderhoud wanneer het inkomen als gevolg van de coronacrisis tot onder bijstandsniveau daalt. Daarnaast is er een bedrijfskrediet om liquiditeitsprobleem als gevolg van de coronacrisis op te vangen.

Meer specifiek geldt de regeling voor mensen die:

  • gevestigde zelfstandigen zijn, vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd;
  • woonachtig zijn en rechtmatig verblijven in Nederland;
  • Nederlander zijn of daarmee gelijkgesteld;
  • een bedrijf of zelfstandig beroep hebben dat in Nederland wordt uitgeoefend;
  • voldoen aan wettelijke vereisten voor de uitoefening van het eigen bedrijf, waaronder ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel;
  • vóór 17 maart 2020 (18.45 uur) gestart zijn met de onderneming en voldoen aan het urencriterium, d.w.z. minimaal 1.225 uur per jaar werkzaam in het eigen bedrijf of zelfstandig beroep;
  • woonachtig zijn in de gemeente, waar aanvullende inkomensondersteuning wordt aangevraagd. Voor een aanvraag via WerkSaam zijn dat deze gemeenten: Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec.

U kunt geen gebruik maken van de Tozo-regeling als u studiefinanciering krijgt. Tenminste, wanneer u nog geen 27 jaar bent. Vanaf die leeftijd is er misschien wel een aanvulling vanuit de Tozo mogelijk.

Er wordt niet gekeken naar de levensvatbaarheid van uw onderneming. Er is ook geen vermogenstoets. Dat betekent dat we niet naar uw vermogen (bijvoorbeeld spaargelden) kijken.

 

Direct contact?
Vul uw gegevens in en u wordt teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening

sluiten