sluiten
Gezin Tafel Eten

Een voorbeeldfunctie voor alle jongeren bij Clean2Anywhere

Dan hebben we het over Jordy, 26 jaar en werkzaam bij het project Clean2Anywhere. Clean2Anywhere is in oktober 2020 begonnen met een aantal jongeren met het bouwen van boten van afvalplastic. Edwin ten Velde is de projectleider van het project.

Jordy werd door het jongerenteam van WerkSaam benaderd en kwam zodoende in aanraking met het project. Hij wil heel graag betaald aan het werk, maar dat lukt momenteel niet. Hij heeft zijn opleiding als beveiliger gehaald, “maar zonder rijbewijs kom je hierin moeilijk aan de slag”, zegt Jordy.

Hij was in eerste instantie sceptisch over het initiatief en kon hier ook niks over vinden op internet. Toch ging hij naar de voorlichting op locatie van Clean2Anywhere, een buitenterrein bij Oranje Buiten in Hoorn. Daar gaf Edwin een presentatie en dit klonk zo goed dat hij graag wilde bijdragen aan dit nieuwe plan. Jordy begon met 2 dagen in de week, maar inmiddels is hij alle 4 de dagen in de week dat het project open is aanwezig. Hij is heel positief over het project, dat ook plannen heeft om van afvalplastic huizen te gaan bouwen.

Jordy is gegroeid in zijn rol. Omdat hij alle dagen aanwezig is vangt hij de meeste informatie op en daarom heeft Edwin gevraagd of hij dat wil overdragen aan de rest van de groep. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, omdat Jordy dacht dat hij geen leidinggevende kwaliteiten zou
bezitten. Toch is hij dit gaan doen en heeft gemerkt dat dit hem goed afgaat. “Hierin speelt mee dat ik veel kennis heb van het materiaal en technisch inzicht, dan is er het vertrouwen om het ook aan iemand anders over te brengen”.

Zijn coach vanuit WerkSaam is Jasper Berkelaar en dit contact is goed. “Ik kan altijd bij hem terecht en ik heb het gevoel dat er echt naar mij geluisterd wordt”. Uiteindelijk wil Jordy graag een betaalde baan, maar dit is nog wel een spannende stap. Er ligt nu wel een aanbod van een bedrijf in de bouw, hier is binnenkort een gesprek over. Tot die tijd blijft hij met plezier bij Clean2Anywhere betrokken. Het gaat nu ook persoonlijk een stuk beter met hem door weer aan de slag te zijn en dit heeft er zelfs in geresulteerd dat hij weer een oude hobby heeft opgepakt, houtbewerking. “Dit doe ik in een hoekje in mijn slaapkamer waar ik alle gereedschappen heb liggen”.

Op de vraag wat hij tegen andere jongeren wil zeggen die bij het project aan de slag willen gaan of hierover twijfelen: “Kom gewoon en doe je best. Ook al heb je niks met boten, het is mooi materiaal om mee te werken en anders zijn er allerlei andere dingen om op te pakken. Bijvoorbeeld het project promoten via social media. Probeer het gewoon uit en geef het een serieuze kans!” Het is volgens Jordy een grote, hechte groep geworden, waarin iedereen welkom is.

Voor meer informatie over het project zie de website van Clean2Anywhere.

Heb je interesse om deel te nemen? Neem dan contact op met Kitty Tijhuis via e-mail.

Jordy aan het werk bij Clean2Anywhere

Jordy aan het werk bij Clean2Anywhere

Direct contact?
Vul uw gegevens in en u wordt teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening

sluiten