sluiten
Catering

Eliza volgde een online training via de WerkSaam Campus

Eliza, 35 jaar, is door ziekte in de bijstand gekomen. Ze wilde weer aan het werk en kreeg daar hulp bij. Ze volgde de online training Leren Solliciteren van WerkSaam. Het doel van deze training is om succesvol te kunnen solliciteren en daar plezier en zelfvertrouwen in te ervaren

Via haar coach meldde ze zich aan. Ze had al eens een training over solliciteren gevolgd, maar deze training was toch anders. Ze dacht dat het veel theorie zou zijn, maar de training was juist op de praktijk gericht, met veel oefeningen. Zo leerde ze bijvoorbeeld hoe je een werkgever belt. Ook leerde ze hoe je een goede sollicitatiebrief en cv maakt.

Eliza volgde de training de eerste paar keer klassikaal, maar door Corona werd dit online voortgezet. Ze kon inloggen op een vaste dag en tijdstip. Via een live chat konden de deelnemers onderling berichten sturen. Ook konden ze via deze chat vragen stellen aan de trainer.

“Ik heb veel geleerd van deze training. De trainer gaf me veel persoonlijke aandacht en feedback. Ik heb zelfs mijn vriend geholpen met het opstellen van een sollicitatiebrief en cv. Ik heb ook anders leren communiceren. Meer vanuit mijzelf en minder vanuit “ik moet mijzelf leuk voordoen”.

De training was voor Eliza een groot succes. Ze werd uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Met goed gevolg. Eliza is nu aan het werk via het WerkgeversServicePunt bij een klein theater in Hoorn en doet daar secretarieel werk. “Het is fijn dat ik weer aan het werk ben en dat ik weer een dagritme heb. Ik ga mij nu richten op mijn volgende plan en dat is om onderzoek te doen op het gebied van voeding en gezondheid. Dat is mijn droombaan”.

Als laatste wil Eliza een tip delen. “Als je deze training gaat volgen, ga deze dan met een open houding tegemoet. Grijp daarnaast de kans op de persoonlijke begeleiding die je krijgt van de zeer betrokken trainers door bij te blijven met de theorie en het huiswerk te doen, want dit kan je echt helpen”.

Wil jij ook de cursus Leren Solliciteren volgen? Neem dan contact op met je coach.

 

Lees ook de verhalen van…

Direct contact?
Vul uw gegevens in en u wordt teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening

sluiten