sluiten
Catering

Fidan haalt diploma in de zorg

Fidan is een alleenstaande vrouw van 37 jaar oud. Door een ongeval tien jaar geleden, kon zij niet langer werken als zelfstandige. Hierdoor kreeg zij een uitkering van WerkSaam.

Fidan:” Ik vond het heel erg dat ik door het ongeval, niet meer kon werken. Het heeft echt een tijd geduurd voor ik motivatie kon vinden om werk te vinden. Toen ik na jaren weer begin met solliciteren, kreeg ik door een tekort aan werkervaring en opleiding, alleen maar afwijzingen”

Fidan besloot ongeveer 2 jaar geleden actiever op zoek te gaan naar een traject waarbij ze kon werken en leren. Een traject met een baangarantie. Via WerkSaam en de Omring volgde zij een 1-jarig leer-werktraject in de Zorg. Fidan:” Het traject was echt pittig en heeft mij veel tijd en energie gekost. Door mij volledig in te zetten en door hard werken en leren, kan ik nu met veel trots zeggen dat ik mijn diploma helpende in de zorg heb gehaald”.

Per 1 maart werkt Fidan 24 uur per week als helpende in de Thuiszorg. Omdat zij naast deze baan nog 10 uur per week werkt in een instelling, kon haar uitkering per 1 maart worden beëindigd.

Fidan: “ Het werken in de zorg vind ik echt leuk. Het doet mij zo goed te weten dat door mijn werk een glimlach op het gezicht van oudere mensen ontstaat. Ik ga elke dag dan ook met plezier naar mijn werk. Het werken doet mij persoonlijk ook heel goed. Ook ben ik heel tevreden over mijn werkgever. Alk ik ergens mee zit, probeert mijn werkgever mee te denken aan een oplossing. Ik ben echt supertrots dat ik nu weer voor mezelf kan zorgen”.

Tips en advies voor mensen die nog geen werk hebben gevonden

Fidan:” Geef niet op! Ook al heb je al honderden sollicitaties verstuurd. Blijf doorzoeken. Probeer ook altijd op zoek te gaan naar een baan die goed bij je past en dicht ligt bij je eigen wensen. Dit heeft mij erg geholpen”.

Lees ook de verhalen van…

Direct contact?
Vul uw gegevens in en u wordt teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening

sluiten