sluiten
Gezin bank boekje lezen

Monique zorgt voor een diploma

Monique werkt al jaren in de zorg. Ze heeft best veel werkervaring in binnen- en buitenland. Maar geen diploma. En zonder diploma kom je niet aan de slag als verzorgende/helpende in de zorg. Maar daar komt verandering in.

In de nieuwsbrief van enkele maanden geleden zag ik een oproep voor mensen die willen werken in de zorg. WerkSaam startte met het Horizoncollege een BBL-opleiding waarbij theorie en praktijk samenkomen. Ik dacht: dat is iets voor mij.” Monique nam contact op met haar coach en eind augustus is zij gestart met de opleiding.

Monique: “Na 1 jaar ben ik helpende 2. Ik zet me er 300% voor in. Ik ga slagen!”

Stage

Monique heeft een stageplek bij woonzorgcentrum Avondlicht. Het is een gesloten afdeling. Monique: “Ik kan op de stageplek alles uitvoeren wat ik op school leer. Dat is alleen maar mooi. Ik heb 3 jaar in Duitsland gewerkt. Mijn ervaring neem ik mee, maar nu ga ik echt starten. En dat terwijl ik al 49 ben!”

De toekomst op werkgebied

Monique ziet de toekomst heel positief. “Ik heb altijd gewerkt en het kan alleen maar beter worden. Ik start met helpende 2, maar van daaruit kan ik ook verder. Ik heb al allerlei zorgopleidingen gedaan. Ik heb alleen niet het juiste diploma. Als ik dat wel heb, dan wil ik nog wel veel meer doen.”

Tip van Monique

“Blijf bezig en in het ritme. Kijk goed om je heen. Kijk op Google naar wat je wilt en verdiep je erin. Bedenk plekken waar je kunt werken en ga hier naartoe. Wie weet wat voor moois hier uit voortkomt. Voor mij was dat een vrijwilligersplek bij de spoedeisende hulp, maar dat kan voor iemand anders iets heel anders zijn.”

Supercoach

Monique: “ik hoor het wel eens anders, maar ik ben echt heel blij met mijn coach bij WerkSaam. Ik kan haar altijd bellen en we hebben een heel goed contact. Ik vind haar een supercoach!”

Direct contact?
Vul uw gegevens in en u wordt teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening

sluiten