sluiten
Gezin Bank lol

Na acht weken werkstage is Mohaned aan het schilderen

Het verhaal van de 43 jarige Mohanad Arnout. Mohanad is met zijn gezin gevlucht uit Syrië. Vanaf 2017 verblijft het gezin in Nederland. Een jaar geleden hebben zij een woning gekregen in Hoorn.

Met de coach van WerkSaam besprak hij de mogelijkheden om zo snel mogelijk een betaalde baan te vinden. Door zijn werkervaring als muzikant en schilder, werd hij gewezen op een schilderstraject bij het bedrijf Faber. Het schilderstraject is een samenwerking tussen schildersbedrijf Faber en WerkSaam. Deze samenwerking biedt nieuwkomers de mogelijkheid het schildersvak te leren en tegelijkertijd de Nederlandse taal te verbeteren.

Mohaned: “Het schilderstraject bij Faber leek mij heel leuk. Wel maakte ik mij zorgen omdat ik de Nederlandse taal nog niet zo goed kon spreken. Het was dus wel even spannend of ik aan dit traject kon deelnemen. Door mijn enthousiasme en motivatie heb ik deze kans toch gekregen en heb ik mij volledig kunnen inzetten. Na 8 weken werkstage heb ik het traject met succes afgerond en heb ik vanaf 1 augustus 2019 een betaalde baan als schilder. Doordat ik tijdens het werk ook Nederlands leerde, spreek ik de Nederlandse taal nu ook veel beter.”

Over de begeleiding die WerkSaam heeft geboden is Mohanad heel tevreden.

Mohaned:” Tijdens het traject en zelfs tot nu heb ik regelmatig contact met mijn coach. Ik ben zo blij met de kans die ik heb gekregen om weer als schilder te kunnen werken. En zo dankbaar voor de begeleiding tijdens mijn traject. Als vluchteling laat je alles achter en begin je weer opnieuw. Hoe mooi is het dat ik toch weer als schilder kan werken.”

Mohanad: ”Als je nog geen betaalde baan hebt gevonden, is mijn advies om alle kansen die je krijgt te pakken. Thuis zitten en wachten leidt tot niets. Door te werken voel je je zo nuttig. Het is ook heel goed voor je ontwikkeling en je leert zoveel meer. Dat ik nu financieel weer zelf in staat ben om voor mijn gezin te zorgen doet mij heel erg goed”.

Direct contact?
Vul uw gegevens in en u wordt teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening

sluiten