sluiten
Werkgever En Werknemer 2

Heffingskortingen

Bent u een (alleenstaande) ouder met een kind onder de 12 jaar met een inkomen van € 423,00 per maand ( € 5.072,00 per jaar) of meer uit werk? Of heeft u of uw partner naast uw bijstandsuitkering een inkomen van € 1.261,31 per maand (€ 15.136,00 per jaar) of meer uit werk?

U kunt dan misschien een heffingskorting van de Belastingdienst krijgen (Algemene heffingskorting minstverdienende partner of Inkomensafhankelijke combinatiekorting) over het jaar 2021. Een heffingskorting is een korting die u krijgt op het bedrag dat u aan belasting moet betalen. De hierboven genoemde heffingskortingen zien wij als inkomsten en kunnen gevolgen hebben voor de hoogte van uw uitkering. Als wij denken dat u een heffingskorting kunt krijgen, ontvangt u van ons een brief.

Heeft u wisselende inkomsten?

Dan kan ook uit de aangifte inkomstenbelasting 2020 blijken dat u dit jaar recht had op een heffingskorting. U ontvangt dan een nabetaling van de Belastingdienst. Het is belangrijk om te weten dat u alle heffingskortingen die u ontvangt altijd doorgeeft aan uw Inkomenscoach.

Twijfelt u of u een heffingskorting kunt krijgen?

Wat de gevolgen zijn? Of wilt u een heffingskorting aanvragen? Neemt u dan contact op met de Belastingdienst. Zij kunnen u ook alle informatie geven over voorwaarden van de heffingskortingen. U kunt ook terecht bij uw gemeente.

Direct contact?
Vul uw gegevens in en u wordt teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening

sluiten