Gezin Tafel Eten

Ondernemerstraining voor statushouders bij Werksaam

Had u in uw land van herkomst een eigen bedrijf of winkel?
Bent u zelfstandig vakman of –vrouw en wilt u werken als zelfstandige / ZZP?
Heeft u plannen voor het opstarten van een onderneming en wilt u weten of de plannen reëel zijn? Meld u dan aan voor de ondernemerstraining voor statushouders.

Voor wie?

U bent in het bezit van een geldige verblijfsvergunning en u spreekt al redelijk Nederlands;
U woont in West Friesland;
U heeft geen naturalisatie in Nederland aangevraagd.

Wat is het?

U volgt eerst een training van 10 weken waarin u uitgelegd krijgt wat ondernemen in Nederland inhoudt en welke kwaliteiten hiervoor nodig zijn. Daarna gaat u werken aan een ondernemersplan, waarin alle onderdelen van ondernemen besproken worden, zoals: het bedrijfsidee, marketing, financiën, belastingen e.d.

Wat is het doel van de training?

Tijdens de training bent u bezig met het uitwerken van uw plan of idee en het schrijven van een bedrijfsplan. Het resultaat is dat u inzicht heeft in uw eigen mogelijkheden om wel of niet te starten met een onderneming.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Indien u een coach heeft bij Werksaam kunt u dit met hem of haar bespreken. Indien u geen coach heeft, kunt u een mail sturen naar daphne.deboer@werksaamwf.nl onder vermelding van: aanmelding ondernemerstraining. De gegevens die we bij aanmelding van u nodig hebben zijn uw naam, adres, telefoonnummer, mailadres en BSN.

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.