Verpakken 3

Wie pakt jouw suikervrije snoep in?

Lees hieronder het nieuwsbericht van Food2smile over de samenwerking die zij met WerkSaam Westfriesland hebben en hoe zij dit ervaren.

Food2smile gaat voor een smile op ieders gezicht, maar hun missie om de hoeveelheid suiker die in Nederland gegeten wordt te verminderen nemen zij heel serieus.

Wat ze ook serieus nemen is de partners met wie zij samenwerken. Wist jij dat een deel van het snoep waar jij zo van smikkelt, wordt ingepakt door WerkSaam WestFriesland? WerkSaam helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg naar werk. En jij dus indirect ook wanneer jij guilt-free van ons verantwoorde damn tasty suikervrije snoep geniet.

Een vliegwiel naar werk

Voor veel mensen is het vanzelfsprekend, maar voor sommige mensen is werken een uitdaging. WerkSaam wil dat iedereen kan werken. Die ambitie steunen wij graag! Zij helpen mensen die zonder hulp moeilijk een baan vinden. Zo’n 300 mensen bieden ze een veilige werk- en leeromgeving waar tijd en ruimte is voor extra aandacht. In hun gecertificeerde food unit pakken o.a. leerlingen uit het praktijk onderwijs snoep van Food2Smile in. Ook mensen met een bijstandsuitkering doen werkervaring op in het leer-werkbedrijf. Daarmee vergroten ze hun kans op het vinden van een betaalde baan. Kortom: ze krijgen een vliegwiel naar werk.  

Maatschappelijk van betekenis zijn

We zijn onwijs blij dat we met WerkSaam samenwerken. Er is namelijk meer vraag vanuit het bedrijfsleven dan dat er plek is bij WerksSaam. John de Wagt, bedrijfsleider, zei in een call met ons het volgende:

“Een belangrijke reden voor ons om samen te werken is de maatschappelijke missie van Food2Smile. Ze zijn van betekenis in een wereld waarin het te veel aan suiker en overgewicht een zorg is. Wij zijn zelf een maatschappelijk bedrijf. Dan voelt het fijn om met een bedrijf te werken die niet alleen voor de euro’s werkt, maar zich inzet voor een gezondere leefstijl.”

Een stap naar MBO niveau 1

John: “We willen mensen verder brengen. Een deel van de mensen werkt vast in dienst. Een deel loopt stage. We begeleiden nu ook mensen richting een MBO 1 opleiding. We laten ze op persoonlijk vlak groeien, zoals het leren formuleren van een toekomstvisie. Maar ook inhoudelijk leren ze zaken als HACCP, administratie, kwaliteitseisen en logistiek. Afgelopen jaar was wel uitdagend met alle beperkingen. Omdat niet iedereen bij ons meer kon werken, hebben we zelfs werk bij de mensen thuis gebracht. Mensen wilden blijven werken, het liefst bij ons, dat was wel mooi om te zien. Met alle corona aanpassingen die we hebben gedaan is het fijn om te zien dat we kansen creëren. Het is fijn ze uiteindelijk op een andere plek goed terecht zien komen. Daar doen we het tenslotte voor.”

Zo geef je dus al snoepend een klein steuntje in de rug voor mensen die net even wat extra hulp nodig hebben in het vinden van werk. Together we can use our smile to change the world!

Op de foto: team WerkSaam die de colala bottles inpakt

Foto WerkSaam-collega's aan het werk afdeling verpakken
Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.