sluiten
Man Met Hond 3

Als u dak- of thuisloos bent

Wanneer u geen vaste woon- of verblijfplaats heeft kunt u toch een uitkering krijgen. U moet dan wel aan enkele voorwaarden voldoen.

U kunt zich melden bij het Leger des Heils aan de Dampten 18 in Hoorn. Zodra u daar 14 nachten heeft verbleven kunt u zich in laten schrijven bij de gemeente Hoorn op dat adres. Met die inschrijving kunt u daarna een uitkering bij WerkSaam aanvragen. U moet dan natuurlijk nog wel aan alle andere voorwaarden voor een uitkering voldoen.

Als u op onderstaande link klikt, komt u in ons aanvraagsysteem iParticipatie terecht. Als u inlogt met uw DigiD, kunt u vervolgens een uitkering aanvragen. Bent u adresloos en heeft u geen DigiD? Meldt u dan bij WerkSaam Westfriesland op het Dampten 26 te Hoorn. Maak, vanwege corona, wel eerst een afspraak. Dit kan op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Vergeet niet een geldig identiteitsbewijs mee te nemen! 

Als u op de link naar iParticipatie klikt, en u bent ingelogd via uw DigiD, dan komt u op een beginpagina. Klik op het 'plusje' om een aanvraag te starten en/of selecteer 'algemeen levensonderhoud' en klik onderaan op 'Ok'. 

iparticipatie aanvragen uitkering met plus-knop 

iParticipatie aanvragen uitkering

Wanneer u uw aanvraag niet volledig heeft ingevuld, of niet alle bijlagen heeft bijgevoegd, dan krijgt u hier via iParticipatie een bericht over; dit noemen we een hersteltermijn. U kunt vervolgens alsnog de gevraagde gegevens inleveren. Pas daarna kunnen wij uw aanvraag behandelen. 

Meer informatie vindt u op deze website van de Rijksoverheid

Direct contact?
Vul uw gegevens in en u wordt teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening

sluiten