sluiten
Gezin Tafel Eten 3

Uitkering - ook belangrijk om te weten

U kunt contact opnemen met uw gemeente voor het aanvragen van: bijzondere bijstand, individuele inkomenstoeslag, deelname aan de collectieve zorgverzekering of andere regelingen voor mensen met een laag inkomen (bijvoorbeeld sport of culturele voorzieningen).

Voor een aanvraag schuldhulpverlening kunt u contact op te nemen met uw gemeente.

De 7 gemeenten van Westfriesland werken samen met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Als u een verzoek om kwijtschelding indient bij uw gemeente, geldt dit verzoek om kwijtschelding ook voor de waterschapsbelasting van het Hoogheemraadschap (en omgekeerd). U hoeft dus maar bij één instantie kwijtschelding aan te vragen.

Als u ondersteuning nodig heeft bij het invullen van het kwijtscheldingsverzoek kunt u contact opnemen met het Gebiedsteam van uw gemeente of met de Formulierenbrigade. Let op: niet elke gemeente beschikt over een Formulierenbrigade.

Voor vragen over toeslagen van de belastingdienst, kunt u contact opnemen met de belastingdienst of u kunt kijken op de website toeslagen.nl

U kunt een melding doen van bijstandsfraude door contact met ons op te nemen. Anoniem melden is ook mogelijk. U kunt een brief sturen naar WerkSaam Westfriesland, t.a.v. handhaving, Postbus 566, 1620 AN Hoorn. Of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Zie ook onze pagina over Fraude.

U wilt een voorlopige teruggave of een toeslag aanvragen bij de Belastingdienst? Dan wil de Belastingdienst weten wat uw belastbaar inkomen per jaar zal zijn. Bij een bijstandsuitkering is dat lastig te beantwoorden.

Hieronder vindt u de bruto bedragen die u kunt gebruiken voor uw aanvraag bij de belastingdienst.

Schatting belastbaar inkomen 2021

Voor personen met een bijstandsuitkering ouder dan 21 jaar tot de pensioenleeftijd:

  • Gehuwd, per partner € 10.144,-
  • Alleenstaande ouder € 16.006,-
  • Alleenstaande € 16.006,-

Belangrijk/LET OP

Het gaat om de bruto bedragen bij een volledige bijstandsuitkering over een heel kalenderjaar. Er is geen rekening gehouden met eventuele inkomsten (bijvoorbeeld uit arbeid).

Direct contact?
Vul uw gegevens in en u wordt teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening

sluiten