sluiten
Medewerker Groenvoorziening 4

Vrijwilligerswerk

Heeft u een uitkering en wilt u vrijwilligerswerk doen? Dat kan. Vraag voordat u het werk begint aan uw coach of u vrijwilligerswerk kunt gaan doen. De coach moet toestemming geven.

De volgende voorwaarden gelden voor vrijwilligerswerk:

  • Het vrijwilligerswerk mag betaald werk niet in de weg staan
  • Het vrijwilligerswerk mag de kansen op betaald werk niet verkleinen
  • U mag geen werk doen waarvoor iemand anders, die geen uitkering ontvangt, betaald zou krijgen.

Onkostenvergoeding voor vrijwilligerswerk

Als u vrijwilligerswerk doet, dan krijgt u soms een onkostenvergoeding. Soms wordt de onkostenvergoeding ingehouden op uw uitkering. Dat hangt af van de hoogte van de vergoeding. Krijgt u een onkostenvergoeding voor uw vrijwilligerswerk? Geef dit dan altijd door aan uw inkomenscoach bij WerkSaam. Op de website van de Belastingdienst kunt u zien wat de hoogte is die u maximaal als vrijwilligersvergoeding mag ontvangen voordat deze gekort wordt.

Zoekt u vrijwilligerswerk?

Dan kunt u zich melden bij het Vrijwilligerspunt. Het Vrijwilligerspunt is de centrale plek in West-Friesland voor vrijwilligerswerk. Op de website van het vrijwilligerspunt kun u meer informatie vinden.

Betaald werk en vrijwilligerswerk

Werkt u als vrijwilliger en heeft u werk betaald werk gevonden? Dan kunt u dit vrijwilligerswerk stoppen, of voortzetten in uw vrije tijd.

Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening

sluiten

Er is een storing!

sluiten

Mijn WerkSaam laadt momenteel trager dan normaal. Soms lukt het laden van de pagina helemaal niet. Wij vragen u, als hier last van heeft, om het op een later moment nog eens te proberen.