sluiten
Catering Broodje Smeren 2

Werkstage en proefplaatsing

Werkstage

Soms is voor u niet meteen een betaalde baan beschikbaar of is het van belang dat u eerst werkervaring gaat opdoen. Uw coach kan u dan aanmelden voor een werkstage. Dit is een onderdeel van een re-integratietraject. Vaak gaat het om een werkstage bij één van de leer-werkbedrijven van WerkSaam, maar dit kan ook op een andere afdeling zijn. WerkSaam heeft al veel werkzoekenden via een werkstage aan een betaalde baan kunnen helpen.

De werkstage duurt meestal 3 tot maximaal 6 maanden. U doet in deze periode werkervaring op, u heeft weer collega's en een vast dagritme. Tijdens een werkstage wordt u begeleid door uw coach. U kunt tijdens de werkstage ook verschillende trainingen volgen. Samen met uw coach bekijkt u wat u kunt en wat er mogelijk verder te ontwikkelen is. Doel van de werkstage is dat u weer werkritme opdoet, leert luisteren naar een leidinggevende, op tijd komen, samenwerken etc. Daarnaast zien wij door uw werkstage u in een echte werksituatie. Dan weten we beter wat uw talenten zijn en kunnen we samen op zoek naar de juiste baan.

Om u een idee te geven hoe een werkstage is, leest u bij het onderdeel succesverhalen. Hier staan verschillende verhalen van cliënten die via een werkstage, een betaalde baan hebben gekregen.

Als u interesse heeft in het opdoen van werkervaring via een werkstage, kunt u contact opnemen met uw coach.

Proefplaatsing

Een werkgever kan u in overleg met uw coach een proefplaatsing aanbieden. U werkt dan voor een korte periode met behoud van uw uitkering. Door deze periode krijgt u de kans om ervaring op te doen en u te bewijzen in de functie. De werkgever betaalt u in deze periode geen salaris, maar moet wel de intentie hebben om u een betaalde baan van tenminste 6 maanden te bieden.

Direct contact?
Vul uw gegevens in en u wordt teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening

sluiten

Er is een storing!

sluiten

Mijn WerkSaam laadt momenteel trager dan normaal. Soms lukt het laden van de pagina helemaal niet. Wij vragen u, als hier last van heeft, om het op een later moment nog eens te proberen.