Medewerker Groenvoorziening 2

Bewaakte fietsenstalling Veemarkt sluit

De bewaking bij de fietsenstalling aan de Veemarkt verdwijnt. Maandag was de officiële sluiting.

Noordhollands Dagblad, Bas Beekman, dinsdag 19 december 2023

 

Hoorn - Dertien jaar lang stonden ze er. In de regen, op feestdagen en tijdens de kermis, maar deze week zullen Astrid Pierlo, André Schouten en Hillie voor het laatst op je fiets letten. „Nu zijn mensen zelf verantwoordelijk”, zegt Astrid.

De gemeente gaat stoppen met de bewaking bij de fietsenstalling aan de Veemarkt. Er wordt te weinig gebruik van gemaakt. Ook is er vlakbij - naast Station Hoorn - een bewaakte fietsenstalling waar zat plek is. Wat deze stalling enigszins overbodig maakt.

„Jammer”, vindt André, maar hij begrijpt het wel. „Ik heb hier dertien jaar lang 36 uur per week gestaan. Als het te rustig is, is het ook saai. Daarom vond ik de woensdagen het leukst. Dan is er markt.” Terwijl een vaste bezoeker van de fietsenstalling hem bedankt vertelt hij het geheim van een goede bewaker. „Je moet charmant zijn.”

Astrid vond de verantwoordelijkheid mooi aan de baan. „Een paar jaar terug zag ik een vrouw neerzakken en we hebben toen de ambulance gebeld. Later kwam ze terug om ons te bedanken.”

Ook gaan Astrid en André de herkenbaarheid missen. „Het was leuk dat je zoveel aanspraak had. In iedere buurt in de stad kende ik wel mensen. Die kwamen naar me toe voor een praatje, of om te vragen hoe het met me gaat”, zegt Astrid.

Nieuw boek

WerkSaam zorgt ervoor dat Astrid en André een nieuwe baan krijgen. André gaat met planten aan de slag, Astrid weet het nog niet „Er gaat een boek dicht, maar een nieuw boek open. Daar kijk ik naar uit.”

André, Astrid en René bij de fietsenstalling op de Veemarkt

André en Astrid op de fiets naast wethouder René Assendelft bij de fietsenstalling op de Veemarkt

© Foto Marcel Rob

Bron: Noordhollands Dagblad

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.