Werkgever En Werknemer

Heffingskorting

Bent u een (alleenstaande) ouder met een kind onder de 12 jaar en heeft u inkomen uit werk van  € 435,- per maand (€ 5.219,- per jaar) of meer? Of heeft u of uw partner naast uw bijstandsuitkering een inkomen van € 1.472,42 per maand (€ 17.673,84 per jaar) of meer uit werk? (Let op: wanneer u geboren bent vóór 1-1-1963 dan zijn de bedragen respectievelijk € 78,74 per maand en € 944,88 per jaar).

U kunt dan misschien een heffingskorting van de Belastingdienst krijgen (de Inkomensafhankelijke combinatiekorting of de Algemene heffingskorting minstverdienende partner) over het jaar 2022. Een heffingskorting is een korting die u krijgt op het bedrag

dat u aan belasting moet betalen. De hierboven genoemde heffingskortingen zien wij als inkomsten en kunnen gevolgen hebben voor de hoogte van uw uitkering. Als wij denken dat u een heffingskorting kunt krijgen, ontvangt u van ons daarover een brief.

Heeft u wisselende inkomsten?

Dan kan ook uit de aangifte inkomstenbelasting 2021 blijken dat u over het jaar 2021 recht had op een heffingskorting. U ontvangt dan een nabetaling van de Belastingdienst. Het is belangrijk dat u de heffingskortingen die u ontvangt altijd doorgeeft aan uw Inkomenscoach.

Twijfelt u of u een heffingskorting kunt krijgen?

Of wilt u een heffingskorting aanvragen? Neemt u dan contact op met de Belastingdienst via www.mijnbelastingdienst.nl. Zij kunnen u ook alle informatie geven over de voorwaarden van de heffingskortingen.

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.