Werkzoekenden
Heeft u jonge kinderen en werkt u parttime, of volgt u een traject of inburgeringscursus? Dan kunt u mogelijk een vergoeding krijgen voor uw eigen bijdrage van de kosten van kinderopvang. De kosten voor kinderopvang worden voor een groot deel vergoed door de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. Er blijft dan een eigen bijdrage over. WerkSaam kan een vergoeding geven voor deze eigen bijdrage.
Voor overblijfkosten krijgt u meestal geen kinderopvangtoeslag. WerkSaam vergoedt deze kosten.
Onderteken nooit een overeenkomst met de kinderopvanginstelling voordat u weet of u een vergoeding krijgt.
Heeft u vragen over de kinderopvang in verband met werk, een werkervaringstraject of inburgeringscursus? Neemt u dan contact op met uw coach. Heeft u geen coach? Dan kunt u ons Klant Contact Centrum bellen op 0229-25 87 58 tussen 9.00-17.00 uur.
Heeft u kinderopvang nodig vanwege langdurige ziekte of psychische redenen? Dan vergoedt WerkSaam dit niet. U kunt hierover contact opnemen met uw gemeente.
Hebt u moeite met het schrijven van uw sollicitatiebrief? Of wilt u graag hulp bij het zoeken naar een geschikte baan? Komt u dan naar het WerkSaam Café. We leren u dan hoe u het zelf kan doen!
Kijk op onze pagina over het WerkSaam Cafe voor meer informatie.
Als u op de link naar iParticipatie klikt, en u bent ingelogd via uw DigiD, dan komt u op een beginpagina. Klik op het 'plusje' om het invullen van een formulier te starten en/of selecteer ‘aanvraag_ondersteuning_bij_zoeken_werk' en klik onderaan op 'Ok'.
Je hebt een baan gevonden en gaat enthousiast aan het werk. Maar dan krijg je gezondheidsklachten. Dat is heel vervelend. Je merkt dat je het werk eigenlijk niet meer vol kunt houden. Wat moet je dan doen?
Overleg met je werkgever
Bespreek je gezondheidsklachten met je werkgever. Hij/zij kan met je kijken of bijvoorbeeld jouw werk(plek) aangepast kan worden. Of dat er andere mogelijkheden voor verbetering zijn. Dit gebeurt vaak in samenwerking met de bedrijfsarts.
Neem nooit zomaar ontslag
Maar wat als je ondanks deze adviezen en/of aanpassingen toch klachten houdt? Neem dan nooit zomaar ontslag. Je verspeelt dan het recht op een werkeloosheidsuitkering (WW). Vraag je daarna een (aanvulling op je) bijstandsuitkering aan? Dan heb je kans dat wij jouw uitkering enige tijd verlagen.
Kun je het werk echt niet meer uitvoeren?
Heb je alles geprobeerd, maar kun je het werk echt niet meer uitvoeren? Meld je dan ziek bij jouw werkgever. De werkgever betaalt jouw loon door en zal samen met je bekijken of ander werk mogelijk is. Eventueel bij een ander bedrijf. Of je ontvangt een Ziektewet-uitkering van het UWV.