Medewerker Groenvoorziening 3

Informatie voor docenten

De bedoeling van de Participatiewet is dat zoveel mogelijk mensen die kunnen werken, werk vinden. Maar passend werk vinden is lastig als je door een arbeidsbeperking meer begeleiding en aanpassing op je werkplek nodig hebt dan je van een reguliere werkgever kunt verwachten. Daarom is er beschut werk, bedoeld voor mensen die net dat beetje meer begeleiding nodig hebben.

Onderdeel van de Participatiewet is dat gemeenten verplicht zijn om beschut werk aan te bieden. Alle gemeenten samen krijgen van de Rijksoverheid geld om uiteindelijk ruim 30.000 beschutte werkplekken te organiseren. Elke gemeente bepaalt zelf waar en op welke manier zij deze werkplekken aanbiedt. Wel moet er altijd sprake zijn van een dienstverband. WerkSaam Westfriesland voert dit namens de 7 Westfriese gemeenten uit. 

Wie heeft recht op beschut werk?

Iedereen die (nog) niet in een reguliere baan kan werken, ook niet met extra begeleiding, ondersteuning of voorzieningen vanuit de gemeente of UWV.

Het gaat om mensen die alleen in een beschutte (beschermde) omgeving onder aangepaste omstandigheden kunnen werken. Denk bijvoorbeeld aan iemand die alleen bij een bepaald bedrijf kan werken als de machines wat langzamer staan afgesteld voor hem of haar. 

 

Wilt u een leerling aanmelden voor Beschut werk? Vul onderstaand formulier in:

Informatie ouder/verzorger/begeleider
Informatie kandidaat
Aanvullende informatie
Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.

Gewijzigde openingstijden feestdagen

sluiten

Rondom de feestdagen is WerkSaam op de volgende dagen gesloten: 25 december, 26 december, 27 december en 1 januari. De andere werkdagen zijn wij op onze normale tijden geopend.